Is linkbuilding essentieel voor goede rankings?

Als website eigenaar wil je natuurlijk zo goed mogelijk ranken in de zoekmachines. Helaas gaat dit niet zo makkelijk. Er moet voor veel websites namelijk veel tijd worden besteed aan het optimaliseren van de website om goede rankings te halen. Zoekmachineoptimalisatie is iets waar je continu mee bezig moet zijn om goede rankings te kunnen halen. Het algortime van Google veranderd namelijk mega vaak. Hierdoor beweren mensen ook dat backlinks niet meer belangrijk zijn. Maar is dit echt zo? In dit artikel bespreken we of linkbuilding nog nodig is voor goede rankings.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een zoekmachine optimalisatie methode waarbij je actieg bezig bent met het verzamelen van backlinks voor een website. Dit kan je op enorm veel verschillende manieren doen. Eigenlijk wilt Google niet dat je zelf linkjes aanmaakt, maar toch wordt de autoriteit van een website hiermee verhoogd. 

Is linkbuilding belangrijk?

Ja. linkbuilding is ook in 2023 nog erg belangrijk. Natuurlijk moet de content op de website goed zijn om hoog te ranken, maar als je 2 identieke websites hebt dan zul je zien dat degene met meer (goede) verwijzende domeinen toch hoger zal ranken. Het zorgt namelijk voor autoriteit en dat wordt op dit moment door Google zeker nog meegenomen in het algortime. 

Meer weten over linkbuilding? Neem dan zeker een kijkje op SEO market